Сайт працює у тестовому режимі

18 Липня 2022

ВІДНОВЛЕНО РОБОТУ КОЛЕГІЇ З РОЗГЛЯДУ СКАРГ

Після тривалої перерви відбулося засідання Колегії з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації при Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Суми).

Розглянуто 6 скарг на рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації, що надійшли ще до повномасштабного військового вторгнення росії в Україну і, відповідно, до запровадження воєнного стану.

З рішеннями, прийнятими за результатами розгляду скарг можна ознайомитися за посиланням: https://www.sumyjust.gov.ua/arhiv-rishen-pryjnyatyh-za-rezultatamy-rozglyadu-skarg/.

Важливо! Були внесені зміни до Порядку розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції, з урахуванням воєнного стану в Україні, а саме:

  • не пізніше ніж за 2 дні, а під час воєнного стану – за 15 днів до дня засідання Колегії, Мін’юст чи відповідний територіальний орган зобов’язаний забезпечити оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті інформацію про дату, час і місце такого засідання;
  • протягом 3 робочих днів після отримання Колегією клопотання від зацікавлених осіб щодо ознайомлення з матеріалами скарги, Колегією надсилаються матеріали скарги в електронній формі на адресу електронної пошти;
  • розгляд скарг у сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану проводиться без участі заінтересованих осіб;
  • у разі скасування судом рішення Мін’юсту за результатами розгляду скарги у сфері державної реєстрації Мін’юст забезпечує новий розгляд такої скарги, тощо.

З інформацією про розклад засідань Колегії при Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Суми) можна ознайомитись за посиланням: https://www.sumyjust.gov.ua/ogoloshennya-pro-zasidannya-kolegiyi/.