Сайт працює у тестовому режимі

1 Березня 2022

ЩОДО РОБОТИ ВІДДІЛІВ ДРАЦС В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Відділи державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) працюють у штатному режимі, крім міст/районів, де такої можливості немає у зв’язку з веденням активних бойових дій, з урахуванням таких особливостей:
Державна реєстрація актів цивільного стану проводиться будь-яким органом державної реєстрації актів цивільного стану України за зверненням заявника:
народження – незалежно від місця народження новонародженої дитини чи проживання її батьків;
– смерті – незалежно від місця смерті чи проживання померлої особи.
Державна реєстрація СМЕРТІ можлива при пред’явленні:
– лікарського свідоцтва про смерть (форма № 106/о) ;
– паспорта померлого та військово-облікових документів;
– паспорта заявника.
Звертаємо увагу, що у місті Суми для отримання свідоцтва про смерть необхідно звернутися до Комунального підприємства “Спеціалізований комбінат”, який здійснює співпрацю з відділом ДРАЦС м. Суми. Установа допоможе отримати свідоцтво про смерть та провести захоронення.
Довідка за номером телефона: 050-28-51-536
Державна реєстрація НАРОДЖЕННЯ можлива виключно при пред’явленні паперового Медичного свідоцтва про народження за форми №103/о.
У разі наявності електронного медичного висновку про народження рекомендуємо звернутися до медичного закладу, де приймалися пологи, для отримання відповідного паперового документа або дочекатися відновлення державних електронних сервісів.
 У місті Суми державна реєстрація народження здійснюється за попередньою домовленістю за телефоном: (0542) 78-06-98
У місті Суми державна реєстрація ШЛЮБУ здійснюється за попередньою домовленістю за телефоном: (0542) 78-06-98 та при наявності документів, що посвідчують особу.