Сайт працює у тестовому режимі

22 Листопада 2021

ПОВНОЛІТТЯ ДИТИНИ: МАТІР ЗМУСИЛИ СПЛАТИТИ 115 ТИСЯЧ

Досягнення дитиною повноліття не є підставою для анулювання заборгованості з аліментів – законодавча норма, якою керуються державні виконавці під час застосування до боржників примусових заходів. Розраховуючи на протилежне, мешканка Шишацької громади вважала гарною новиною набуття сином 18-річного віку, адже була переконана, що за накопичений нею 115-тисячний аліментний борг з часом не спитають.

Крапку на байдужому ставленні жінки до власного чада поставили державні виконавці Шишацького відділу ДВС у Миргородському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), які застосували всі необхідні заходи впливу.

Варто зазначити, що загальну суму заборгованості утворили основний борг з аліментів у розмірі 75 тисяч гривень та майже 40 тисяч гривень – штраф, нарахований за тривале ігнорування сплати дитячих коштів.

Під тиском правових санкцій, неплатниці аліментів все ж таки довелося розрахуватися з сином, а також засвоїти урок, що з часом борги не зникають, а навпаки – за прострочені терміни додатково сплачуються кошти.