Сайт працює у тестовому режимі

21 Вересня 2022

ПЕРЕРАХУВАННЯ КОШТІВ, СТЯГНУТИХ В РАХУНОК АЛІМЕНТІВ

Останнім часом зросла кількість скарг на невиконання судових рішень про стягнення аліментів на утримання дітей. Майже у кожному другому такому зверненні громадяни повідомляли про випадки затримки виплати коштів на виконання судових рішень. Тому, сьогодні розповімо про порядок перерахування коштів, стягнутих в рахунок аліментів.
Стягнуті з боржника грошові суми підлягають зарахуванню на рахунки для обліку депозитних сум і зарахування стягнутих з боржників коштів та їх виплати стягувачам. Це рахунки, відкриті Міністерством юстиції України, міжрегіональними управліннями Мін’юсту, відділами державної виконавчої служби в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, а також рахунки, у тому числі в іноземній валюті, в державних банках (далі – депозитний рахунок).
У разі наявності відомостей від стягувача про шляхи отримання ним коштів, державний виконавець невідкладно після ознайомлення з інформацією про надходження коштів готує одне розпорядження, яким визначає належність указаних коштів та спосіб перерахування стягувачу.
Перерахування коштів з рахунків органів державної виконавчої служби здійснюється на підставі платіжних доручень.