Сайт працює у тестовому режимі

25 Листопада 2022

НАСИЛЬСТВУ НЕ МІСЦЕ В ЦИВІЛІЗОВАНОМУ СУСПІЛЬСТВІ

Застосування фізичного насильства до іншої особи – це прояв слабкості і в цивілізованому суспільстві апріорі не може бути до нього жодних поблажок. Натомість у тих, хто постраждав, має бути чітке розуміння, що є люди, які зможуть захистити й допомогти.

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. В Україні й світі цей день – уособлення безупинної роботи заради викорінення болючої проблеми, від якої страждають тисячі жительок планети.

Наразі завданням абсолютно кожного українця є культивація думки, що будь-які прояви насильства – це НЕНОРМАЛЬНО.

Слід зауважити, в Україні приділяється значна увага протидії застосуванню фізичного сили, в тому числі по відношенню до жінок. Так, значимим кроком в цій боротьбі стала ратифікація Стамбульської конвенції: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/994_001-11#Text. Документ містить механізми притягнення до кримінальної відповідальності, навіть за ті прояви насильства, котрі ще не були врегульовані в українському законодавстві.

Нагадуємо, що в Україні функціонує «гаряча лінія» для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або про загрозу вчинення такого насильства. За телефоном 1547 цілодобово фахівці готові надати психологічну підтримку, консультацію та зареєструвати відповідне звернення до державних органів.