Сайт працює у тестовому режимі

29 Грудня 2021

ЛЮБАВА, СЕРАФІМ ТА ЛІРРА: ОПРИЛЮДНЕНО СПИСОК ІМЕН, ЯКИМИ ПОЛТАВЦІ НАЗИВАЛИ ДІТЕЙ У 2021 РОЦІ

Мелодичність, релігійні вподобання, співзвучність з прізвищем та по батькові, мода чи вплив родичів – невичерпний список підстав, на які орієнтуються полтавці під час вибору імені новонародженим дітям.

Так, у 2021 році органи державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) реєстрували як традиційні, так і маловживані імена. Серед найпоширеніших жіночих імен на Полтавщині були: Анастасія, Аліса, Марія, Олександра, Поліна, Соломія, Софія та Уляна. Серед чоловічих – Артем, Дмитро, Захар, Єгор, Максим.

«Серед рідковживаних жіночих імен фахівці юстиції реєстрували: Власта, Зухра, Ділара, Лірра, Любава, Міа Белла, Саміра та Теона. Хлопчикам полтавці також давали нетрадиційні імена, зокрема Алан, Даніель, Серафім та Тадей», – зазначила начальни ця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина СВИСТУН.

Очільниця додала, що з початку 2021 року на Полтавщині було видано понад 8 тисяч перших документів малюків – свідоцтв про народження.