Сайт працює у тестовому режимі

23 Червня 2020

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ!

29.06.2020 набирає чинності наказ Міністерства юстиції України від 03.06.2020 № 1846/5 «Про заходи щодо додаткової ідентифікації державних реєстраторів під час проведення реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно».

Даним наказом вносяться зміни до пункту 6 Порядку забезпечення доступу осіб, уповноважених на здійснення реєстраційних дій, до Єдиних та Державних реєстрів, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України, якими передбачається, що адміністратором реєстрів для проведення державними реєстраторами реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно додатково реалізується механізм ідентифікації такого користувача, що полягає у підтвердженні вчинення державним реєстратором реєстраційної дії за допомогою засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового пароля.

З метою практичної реалізації даних змін буде розроблено графік підключення державних реєстраторів до засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового паролю, який буде розміщено на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України.

Одночасно звертаємо увагу, що державним реєстраторам, які відповідно до графіка не здійснять підключення засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового пароля, технічним адміністратором Державного реєстру речових прав на нерухоме майно буде здійснено блокування доступу до даного реєстру.

Детальніше ознайомитися з нормативно-правовим актом можна за посиланням: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE34788.html».