Сайт працює у тестовому режимі

12 Листопада 2020

ЧОМУ ПОРЯТУНОК СИНА КОШТУВАВ МЕШКАНЦІ ЧЕРНІГІВЩИНИ 110 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ?

Мешканець Чернігівщини у свої 25 років накопичив майже 80 тисяч гривень боргу. Подібні економічні труднощі виникли у нього через систематичну несплату аліментів.
Незважаючи на вік, молодий чоловік жив дорослим життям та мав 7-річну доньку. Проте участь у її вихованні брала лише колишня дружина. Долучити батька до сімейних справ допомогли державні виконавці Бобровицького району, котрі через законодавчі санкції розпочали процес примусового погашення заборгованості. Обмеження у правах, арешт рахунків та майна, накладання штрафу – переконливий перелік застосованих фахівцями юстиції важелів впливу, який певним чином подіяв і на бабусю – матір неплатника. Хвилюючись за долю сина, жінка віднайшла кошти для розрахунку з онучкою – 110 тисяч гривень. Ця сума увібрала в себе не тільки заборговані аліменти, а й штраф за несвоєчасну сплату у розмірі 23 тисяч гривень та 8 тисяч гривень виконавчого збору.
До речі, загалом з початку року на Чернігівщині державні виконавці забезпечили стягнення аліментів у розмірі понад 140 мільйонів гривень на користь 12 тисяч дітей.