Сайт працює у тестовому режимі

21 Вересня 2022

АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Послуги з повторної видачі свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян на вебпорталі «ДІЯ» відтепер можна отримати у 43 відділах ДРАЦС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми). Зокрема сервіс доступний у:

  • 14 відділах Полтавщини;
  • 16 відділах Сумщини;
  • 13 відділах Чернігівщини.

З метою підвищення фахового рівня працівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану, які надають послуги з повторної видачі свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, проведено навчання з працівниками органів ДРАЦС Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини.

Під час робочої онлайн-зустрічі було обговорено питання  нормативного регулювання порядку прийняття заяв з повторної видачі свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Крім того, фахівці юстиції опрацювали презентацію Міністерства юстиції України щодо підсумків роботи органів державної реєстрації актів цивільного стану за І-півріччя 2022 року;

Водночас акцентовано увагу на:

  • особливостях проведення державної реєстрації народження фізичної особи та її походження в умовах воєнного стану;
  • алгоритмі дій щодо перевірки е-паспорта для виїзду за кордон з можливістю отримання їх електронних копій;
  • обліку, витрачанню та зберіганню бланків свідоцтв, а також наголошено на порядку та умовах зберігання книг державної реєстрації актів цивільного стану відділами ДРАЦС Сумського, Полтавського та Чернігівського регіонів.