Сайт працює у тестовому режимі

25 Січня 2021

7 ТИСЯЧ СВІДОЦТВ ПРО НАРОДЖЕННЯ – БЕЗПОСЕРЕДНЬО У ПОЛОГОВИХ БУДИНКАХ

Протягом 2020 року органи державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) видали 21 тисячу перших документів малюків, з них близько 7 тисяч – безпосередньо у пологових будинках.

Так, на Полтавщині з понад 8,5 тисяч виданих свідоцтв про народження, понад 1,2 тисячі – новоспечені батьки отримали під час виписки новонароджених. На Сумщині з 6 тисяч документів малюків, у пологовому будинку було видано близько 3,3 тисячі. А на Чернігівщині загальна кількість зареєстрованих у 2020 році малюків склала майже 6 тисяч, при цьому 2,1 тисячі сімей отримали свідоцтва про народження безпосередньо в закладах охорони здоров’я.

 

Нагадаємо, що видача свідоцтв про народження в закладах охорони здоров’я – зручний сервіс Міністерства юстиції, створений для комфорту новоспечених батьків. Сучасна послуга відчутно зменшує обсяг клопоту та часу, пов’язаний  з народженням малечі.

Більше інформації – за посиланням: https://www.sumyjust.gov.ua/vydacha-svidocztv-pro-narodzhennya-u-zakladah-ohorony-zdorov-ya/