Сайт працює у тестовому режимі

25 Травня 2020

65 ТИСЯЧ АЛІМЕНТІВ ДРУЖИНІ ТА ДОНЬЦІ МЕШКАНЕЦЬ ПОЛТАВЩИНИ СПЛАТИВ ЛИШЕ ПІСЛЯ НАКЛАДЕНИХ НА НЬОГО ОБМЕЖЕНЬ

Життя кременчужанина Владислава після розлучення було ускладнене рішенням суду щодо сплати аліментів. Чоловік мав піклуватися не лише про свою малолітню доньку, а й колишню дружину, оскільки вона виховувала дитину, яка не досягла 3-річного віку (що передбачено статтею 84 Сімейного кодексу України). Проте своєчасно він цього робити не почав, що призвело до накопичення заборгованості.

«Загальна сума несплачених батьком коштів становила понад 65 тисяч гривень, із яких понад 34 тисячі гривень – маленькій Софії, а 31 тисяча гривень – її матері. Через те, що жінка перебувала у декретній відпустці, фінансове становище родини було вкрай складне. Маючи законне право на матеріальну допомогу від чоловіка, сім’я її не отримувала», – розповіла Ірина Свистун, начальниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Довгоочікувані кошти поповнили рахунок родини лише після втручання у справу фахівців юстиції. Завдяки тому, що державні виконавці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) застосували до громадянина обмеження прав, арештували банківські рахунки та майно, неплатник погасив борг у повному обсязі, як перед колишньою дружиною, так і перед донькою.